Forskellige overgreb

Overgreb kan optrædes forskelligt. Der kan være tale om... (siden er under redigering)

 

Grænseoverskridende adfærd

 

Op imod en tredjedel af alle overgreb mod børn og unge begås af personer under 18 år. Der kan bl.a. være tale om blufærdighedskrænkelse og beføling, men også grovere seksuelle krænkelser. Da en stor del af børn og unge med seksuelt bekymrende og krænkende adfærd selv har været udsat for overgreb, er det vigtigt at kunne genkende symptomerne og gribe ind så hurtigt som muligt.

 

Ikke-fysisk krænkelse

 

Der bliver tale om ikke-fysisk krænkelse, idet et barn eksempelvis udsættes for verbale ytringer om kønsorganer, tvinges til at se pornofilm, tvinges til at være til stede under seksuelle aktiviteter mellem andre, eller hvis den voksne blotter sig for barnet.

 

Fysiske krænkelser

 

Fysiske krænkelser ses idet et barn, enten ved tvang, trusler eller lokkende adfærd, udsættes for:

 

  • seksualiseret kærtegn og kys
  • seksualiseret berøring af andre kropsdele, eksempelvis af brysterne
  • beføling af barnets kønsorganer
  • onani
  • genitalt, oralt eller analt samleje
  • sammenlejelignende handlinger (indtrængning med genstande, fingre)

 

Hvad kaldes de forskellige typer af overgreb?

 

Incest forekommer, når børn eller unge misbruges seksuelt, enten fysisk eller psykisk, af et ældre familiemedlem. Typisk står barnet i et afhængighedsforhold til den voksne, som kan være mor, far, bedsteforældre, en onkel eller en tante. Dog kan også ældre søskende begå incest imod mindre søskende. Overgreb kan også begås af personer, som enten permanent eller midlertidigt udfylder et familiemedlems rolle, eksempelvis stedforældre eller ældre stedsøskende.

 

Pædofili er betegnelsen for en seksualdrift, der er rettet mod børn. Den pædofile er typisk en voksen person, der enten har, eller ønsker at have en seksuel relation til et barn. Her kan både være tale om drenge og piger.

 

Voldtægt er en type af overgreb, hvor en voksen mand eller kvinde med fysisk eller psykisk vold tvinger en anden mand eller kvinde til samleje eller andet seksuelt samvær.

 

 

 

Overgreb

Like os

Thora Center

Jægersborgvej 1, 1. sal

DK - 2800 Kgs. Lyngby

Telefonisk rådgivning

Mandag - Torsdag kl. 10-15

Tlf.: 33 32 86 50